Heiloo & omgeving

Het idyllische Heiloo ligt ten zuiden van de historische winkelstad Alkmaar en telt ruim 22.000 inwoners. Samen met de kustdorpen Egmond en Bergen, vormt Heiloo een aantrekkelijke groene omgeving. Heiloo wordt omringd door een weids landschap met strand, duinen, bos, polders en uitgestrekte bollenvelden. Alleen al het Landgoed Nijenburg met het Heilooërbos is een ware trekpleister en een prachtige omgeving om te wandelen.

Craenenbroeck ligt centraal aan de Kennemerstraatweg, tegenover de monumentale Sint-Willibrordusstichting. Het winkelgebied Stationscentrum, het NS station, bushaltes en de parktuinen van de Sint-Willibrordusstichting bevinden zich op loopafstand. Daarnaast vindt u in Heiloo onder andere een theater, een golfbaan, verschillende exclusieve restaurants en twee overdekte winkelcentra.

Heiloo staat op plaats 18 op de lijst beste gemeenten in de Elsevier en is op drie na de beste plaats van Nederland om in te wonen, aldus De Telegraaf.

Huis Cranenbroek

Huis Cranenbroek

Van Hollant Craenenbroeck is vernoemd naar Huis Cranenbroek, een kasteel dat omstreeks 1400 gelegen was aan de Westerweg te Heiloo. Een statig huis, dat werd bewoond door een deftige familie met de naam Cranenburg. En een huis dat tijdens het beleg van Alkmaar in 1572 helaas in as is gelegd. Maar dat dankzij Van Hollant Craenenbroeck een waardig nieuw bestaan krijgt.