Activiteitenaanbod

De activiteiten binnen de zorgvilla worden voor alle bewoners georganiseerd en samengesteld op basis van uw interesses en wensen. Denk aan schilderen, beeldhouwen, bloemschikken, naar klassieke concerten luisteren, film kijken, cabaret bezoeken en een stukje hersengymnastiek. Heeft u bezoek? Uw bezoek mag gerust met de activiteiten meedoen.

Dagbehandelingactiviteiten

Dagbehandelingactiviteiten

Bewoners bij wie het geheugen hen in toenemende mate in de steek laat, hebben er baat bij om in een rustige, gezellige woonkamer de dag samen met andere bewoners op gestructureerde wijze door te brengen. Tijdens de activiteiten zullen de activiteitenmanager en de medewerkers zich vooral laten leiden door de interesses van de bewoners. Het voelen, ruiken en proeven, kortom, het zintuiglijk bezig zijn, is van groot belang voor deze bewoners.

Meer informatie over onze specieke zorg rondom geheugenproblematiek vindt u hier.

Bewegen onder begeleiding

Bewegen onder begeleiding

In onze fysio-/fitnessruimte, waar we een hometrainer en diverse andere bewegingsattributen hebben staan, is een vaste fysiotherapeut beschikbaar om u te begeleiden. Daarnaast beschikt de ruimte over een behandeltafel, waar u gemasseerd en behandeld kunt worden.

Een van de activiteiten die we aanbieden, is ‘bewegen met elkaar’. Samen met een activiteitenbegeleider, kan een groep bewoners met elkaar bewegen. Intensief bewegen draagt immers bij aan een lang en gezond leven.