Het project Een Groene Brug gaat van start

Craenenbroeck -

Trots zijn we op een geweldig Groenproject dat aan de overkant van zorgvilla Craenenbroeck gaat plaatsvinden op Landgoed Willibrordus. Als partner in het project leveren wij een actieve bijdrage en een bijzonder lid in het projectteam, zijnde een 91-jarige bewoner van onze zorgvilla welke gegeven zijn kennis en ervaring in (o.a.) tuinarchitectuur een waardevolle bijdrage zal leveren. Dit is een sprekend voorbeeld van hoe bewoners in zorgvilla Craenenbroeck kunnen blijven deelnemen in de maatschappij en om hun rijke levenservaring juist actief worden betrokken waar zij dit willen.

 

Het persbericht van Een Groene Brug:

26 januari is het startschot gegeven voor het project Een Groene Brug. Een Groene Brug wil het landgoed Willibrordus samen met al haar bewoners en bezoekers uit laten groeien tot een Healing Environment. Waar het  groen uitnodigt om een praatje met elkaar te maken, te wandelen, gezamenlijk te tuinieren, de stilte te zoeken of om op een bankje te genieten van de bloemen. Groen is hier het middel om mensen bij elkaar te brengen, met elkaar te verbinden. Het project kent al veel bevlogen partners: GGZ-NHN. Stichting de Buitenkans, het IVN, Zorgvilla Craenenbroeck en vereniging Groei &Bloei. Noord-Kennemerland. Zij nodigen iedereen uit om mee te denken, mee te ontwikkelen en aan activiteiten deel te nemen.

Het project is mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, die verbinding door groen tussen buurtbewoners en bewoners van zorginstellingen stimuleert. Een Groene Brug werkt ook samen met “Groen Grijs en Gelukkig” van het IVN: in dit “groene” project staat het welzijn van ouderen in zorginstellingen centraal. Zo schuift een (91-jarige) bewoner van zorgvilla Craenenbroeck aan om de wensen en behoeften van ouderen ten aanzien van het groen en de groenactiviteiten goed door te laten klinken.

Vanaf half maart organiseren de partners de “groensafari’s” over het Landgoed. Hierin kan iedereen mee denken en ideeën en wensen aangeven voor het groen op het landgoed, of over activiteiten, mogelijkheden voor stilteplekken,  ommetjes etc. Eind februari worden de data van deze groensafari’s gepubliceerd. Vanaf april/mei is er de mogelijkheid om deze ideeën verder uit te denken, te ontwikkelen tot daadwerkelijke plannen en ontwerpen. En dan gaat zo rond juni de eerste schep de grond in! Houdt voor alle data o.a. de nieuwsbrief en de web-site van Stichting De Buitenkans in de gaten: www.de-buitenkans.org

 

Foto: Dorien Reiche in Buurttuin de By (bron: noordhollandsdagblad.nl)