Geheugenproblemen

Elke oudere krijgt, in meer of mindere mate, last met zijn of haar geheugen. Als deze vergeetachtigheid ernstig wordt en men ook de grip op de werkelijkheid steeds meer gaat verliezen, dan kunnen dit voortekenen zijn van dementie. Dit kan voor zowel deze persoon als de naaste familie een zware en intensieve periode met angst en verdriet zijn. 

Wij willen u en uw familie graag ondersteunen en begeleiden bij dementie.

Onze visie is een belevingsgerichte zorg, acceptatie van- en verplaatsen in de beleving van de bewoner, oprechte interesse en liefdevolle aandacht.

Daarom is binnen de zorgvilla van Van Hollant een aantal zorgappartementen geschikt voor bewoners met dementie.  Deze appartementen zijn zo ingericht dat, alles wat de bewoner nodig heeft, binnen handbereik is. Op deze wijze, zorgen wij ervoor dat de bewoner zich zo veilig mogelijk voelt en het overzicht en regie over zijn eigen woonruimte zolang mogelijk kan behouden.

Verder is er voor deze bewoners een speciaal, ingerichte prettige en sfeervolle woon- en eetkamer.  Tijdens de inrichting van de woon- en eetkamer  is veel aandacht besteed aan het verlichtingsplan. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat voldoende licht bijdraagt aan een positieve gemoedstoestand.

Uniek bij Van Hollant is, dat er gedurende de hele week op de dag en in de avond, individuele en groepsactiviteiten worden aangeboden. Hierbij staan de interesses en mogelijkheden van de bewoner voorop. U moet hierbij denken aan begeleiding bij de dagelijkse activiteiten, zoals het koffie drinken en de maaltijd. Ook bieden wij activiteiten aan op het gebied van beweging, muziek, zintuigelijke prikkeling en reminiscentie.

Onze zorgdomotica is afgestemd op bewoners die gedesoriënteerd zijn, zodanig dat de deuren bij ons niet gesloten hoeven zijn.